Увага! Шкідливі програми.

31 Березня 2022 IT новини

В останній час спостерігається різке збільшення заражень комп’ютерів наших абонентів, тобто Ваших комп’ютерів. Після зараження комп’ютер починає періодично відправляти якісь данні з комп’ютера та починає сканувати мережу, може привести до збоїв у домашніх роутерах чи іншому абонентському обладнанні, навіть до повного виходу з ладу.

Дуже прошу, перевіряйте свої комп’ютери антивірусами, хоча б Windows Defender (Захисник Віндовс). Якщо цей захисник, або інший антивірус раптово перестав працювати, це поганий знак. Ще є звичка у вірусів – добавляти себе у виключення, періодично перевіряйте цей пункт у налаштуваннях.

Не маючи змоги точно визначити походження поточної епідемії, можу припустити, що причиною стало відключення багатьох російських інтернет ресурсів, та спроба доступу до них через VPN. Саме у цих “програмах для обходу заборони” скоріше за все і сховалися “трояни”. Тому нагадую, що в нас іде війна. Війна не тільки безпосередньо на фронті, але й в Інтернет. Будьте максимально обережні, на встановлюйте “чудові” програми, не відкривайте якісь файли від незнайомих людей у пошті чи месенджерах (viber, telegramm, whatsapp).

Якщо вже так дуже кортить дивитися російські сайти, то краще встановіть Оперу, та ввімкніть там вбудований VPN у налаштуваннях. Це хоч безпечно.


Товариство з обмеженою відповідальністю компанія "Планета-ЮГ"